18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinDatura, o planta nepretentioasa

Datura, o planta nepretentioasa

Datura este o planta exotica, adusa din America de Sud. Cu ramuri semilemnoase, frunze mari de forma ovala si flori lungi, ca niste pâlnii mari, albe, in pozitie atârnata, Datura este cunoscuta si sub denumirea de „Trompeta ingerului“. Aceasta se remarca prin parfumul sau deosebit de placut si intens. Spre deosebire de alte flori, Datura se uda abundent de preferinta cu apa de ploaie, pentru ca pierde multa apa prin transpiratia frunzelor mari.


Vara se uda frecvent


In timpul verii, Datura se uda o data la doua zile, iar din doua in doua saptamâni i se pune ingrasamânt lichid dizolvat in apa. Din septembrie, udatul trebuie rarit. In perioada de vegetatie i se aplica cel putin de doua ori ingrasamânt organic natural in proportie de 1/15 litri de apa si ingrasaminte lichide, minerale.


Datura creste bine atât in ghiveci, cât si in gradina. Nu suporta temperaturi sub sapte grade Celsius si se recomanda ca floarea sa fie mutata in camere luminoase, la temperaturi de 8-10 grade Celsius, ferita de curentii de aer. Pe timpul iernii, Datura trece printr-un repaus si isi pierde o parte din frunze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS